Boka en demo

Välj en eller flera tjänster nedan.
Lämna ditt telefonnummer här så kontaktar vi dig för en demonstration av vad Kundo kan göra för din organisation.

Fem tips för ett bättre forum på Kundo

Publicerad March 6, 2013 av Björn Lilja

Under de senaste tre åren har vi på Kundo hunnit studera hundratals forum och vad som gör dem framgångsrika, eller mindre framgångsrika. Här kommer våra fem bästa tips för att långsiktigt hålla hög kvalitet på innehållet i ert forum, oavsett om ni får 5 eller 500 inlägg varje vecka:

  1. Tänk på hur du svarar. Nästan varje inlägg på Kundo läses av fler än en person. Många inlägg läses av hundratals, och några av tusentals, människor. Tänk på att ditt svar ska vara brett, tydligt och skapa rätt bild av ert företag. Vi har insett att många inte fullt ut förstår hur många som faktiskt läser deras svar. I den version av Kundo som lanseras i början av april [2013] kommer du som redaktör därför direkt i inlägget kunna se hur många som läst det. Är du nyfiken på hur du bättre, effektivare och tydligare svarare på inlägg på Kundo, kika på vår utbildning tillsammans med Expressiva.
  2. Tänk på titeln. Har kunden angett en otydlig rubrik (Kanske "Kan inte sova!!!" istället för "Hög ljudnivå på kvällarna, kan inte sova!")? Redigera de titlar som ni tror kan vara relevanta inlägg för andra besökare så att de återspeglar inläggets innehåll. Du kan ändra rubriken helt eller kanske bara lägga till ett prefix för att förtydliga. 
  3. Arkivera inaktuella och irrelevanta inlägg. Har kunden ställt en fråga om sin order med ordernummer 12345? Du kan fortfarande besvara frågan via Kundo men kryssa i "arkivera" samtidigt som du svarar så syns inte inlägget för andra besökare om de inte har direktlänken dit. Kunden kan fortfarande nå sina fråga via mailet hon fick när ni svarat. Har situationen förändrats sedan inlägget publicerades förra sommaren? Arkivera.
  4. Markera bästa svaret. Är tråden lång? Har en kund redan gett ett bra svar innan er? Markera den kommentar som ni tycker utgör det bästa eller viktigaste svaret på frågan. Kommentaren får då en snabblänk längst upp i tråden och nya besökare hittar lättare till rätt information, både visuellt och via länken.
  5. Håll koll på era mest lästa inlägg. Via statistikfunktionen i Kundo kan ni se vilka inlägg som får flest besökare. Ofta är det andra inlägg, och fler besökare, än du kanske tror. Ge dessa inlägg lite extra kärlek, både med tipset om rubriken ovan och ett extra tydligt eller kompletterande svar.

Senaste blogginläggen