Boka en demo

Välj en eller flera tjänster nedan.
Lämna ditt telefonnummer här så kontaktar vi dig för en demonstration av vad Kundo kan göra för din organisation.

Kundo i mobilappar - Några goda exempel

21 september, 2012

Ibland blir saker ännu bättre än man tänkt sig. När vi lanserade en integration av Kundo för iPhone- och Androidapplikationer så undrade vi framförallt: Kommer människor ta sig tid att lämna feedback i appar, och hur mycket orkar de skriva?

Idéen bakom integrationen är enkel: Det saknades bra sätt att lämna feedback i appar. Användare kan lämna kommentarer och betyg i appstore (och buggar leder till dåliga betyg) men det finns inget sätt för företag att följa upp och besvara dem. Med Kundo i appen kan dialogen fortsätta och företaget kan bygga längre och bättre relationer med sina kunder.

Efter ett drygt halvår ser vi framförallt dessa positiva effekter:

  • Människor tar sig tid att lämna feedback. Inläggen är något kortare än om de skrivs på webben, men ändå utförliga nog.
  • Inläggen är tydligt fokuserade på att förbättra appen och innehåller fler felrapporter och förslag än annars.
  • Dialogen fortsätter på webben. Eftersom användaren får e-post när företaget svarar så kan diskussionen fortsätta så länge det behövs.

I skrivande stunds används Kundo i iOS- och Androidapplikationer av bland annat följande kunder:

ICA Banken

ICA Banken var först ut med Kundo i både sin iOS- och Androidapplikation. Man har gjort en mindre färganpassning av vårt iOS-bibliotek som finns tillgängligt för båda plattformarna. Ruth Haglund, Chef digitala kanaler på ICA Banken, säger:

"Vi lanserade vårt forum i appen under april. Kunderna hittade till forumet direkt och det kommer sedan dess ungefär 4-5 inlägg om dagen. Vi får väldigt relevant feedback och rapporter om buggar som hade varit svåra att hitta utan kundernas hjälp. Många inlägg har gått direkt vidare till en åtgärdslista och kommit med i nästa release. Feedbacken vi får hjälper oss att fokusera på rätt frågor och hålla hög kvalitet."

TVDags

TVDags integrerar  sitt forum med kundos webbvy genom en "Tyck till"-länk i menyn som nås längst upp till vänster i applikationen. Johan Sjöstrand, en av grundarna till tjänsten berättar om effekterna:

"Det är så skönt att äntligen ha bra kontakt med sina användare istället för att bli utelämnad till förslag/kritik med dåliga betyg i app store. Nu kan vi fånga upp många av dem i appen och föra en dialog istället om buggfixar och kommande funktioner. Innan hade vi enbart en epost-adress i appen och då hörde inte lika många av sig. Hoppas ni fortsätter utveckla den här delen för det funkar verkligen!"

 

SATS

I SATS träningsapplikation nås forumet från en meny som innehåller diverse olika information om applikationen under länken "kund- och supportforum". Även SATS använder vår webbvy direkt.

 

Hemnet

Hemnet har förutom sitt vanliga supportforum ett separat forum för support, förslag och felrapporter i sin app. På samma sätt som TVDags har forumet integretats i menyn under rubriken "Tyck till".

 

Det finns idag två sätt att integrera Kundo i er app, via vårt iOS-bibliotek eller genom att helt enkelt länka in vår mobilanpassade webbvy som exempelvis Hemnet gjort ovan. Dessa två alternativ kräver lite eller inga tekniska förändringar av er app. Vill du veta mer om Kundo för mobilapplikationer? Kontakta oss!

 

Liknande bloggposter